Lang geleden
Het is al even geleden, dat ik naar de huishoudbeurs ben geweest. Volgens mij, iets van tien jaar geleden? De laatste keer was samen met mijn moeder.

Het kriebelde toch wel een beetje, om weer eens een keertje heen te gaan. Elke keer komt het er maar niet van.
Dit jaar heb ik besloten, om toch eens heen te gaan. Helaas niet meer samen met mijn moeder. Deze keer met een vriendin.

Vroeg opstaan
Het is vroeg opstaan voor ons. We vertrekken rond half acht met de bus vanaf het station in Hoogeveen. De bus is nog aardig leeg. Waardoor we een goed plekje uit kunnen kiezen. Ja, ik weet het. Je kan ook met de trein. Voordeel met de trein: je kan zelf bepalen, hoe laat je vertrekt. Nadeel met de trein: je moet overstappen. En met de spullen sjouwen, die je hebt gekocht.

Voordeel met de bus: je gaat lekker zitten, de chauffeur brengt je op de plek van de bestemming. En je hoeft niet met je spullen te sjouwen. Nadeel van de bus: je zit aan een tijd gebonden, wanneer je weer naar huis wilt.

Aankomst
Een half uur voor opening komen we aan, bij de RAI. Gelukkig hoeven we niet buiten te wachten. Voordat we naar binnen kunnen. We kunnen allemaal binnen wachten, achter een afzetting. Mijn vriendin en ik staan mooi voor aan. Zodat we rustig naar binnen kunnen lopen.

Vreethal
Wij staan direct al goed. Onze ingang is bij de “vreethal”. Zo noem ik de hal, waar al het snoepgoed en dergelijke staat.
Kunnen we hier rustig kijken, voordat het hier druk begint te worden.

Alcoholvrij bier

We zijn nog niet binnen. Of er wordt ons gelijk een biertje aangeboden. Die sla ik natuurlijk niet af. Het is vast wel ergens avond (en het is alcoholvrij), hahahaha. Ik moet zeggen, dat ik radler toch lekkerder vind dan alcoholvrije bier.

Nadat we flink hebben ingeslagen (ok, het valt nog mee. Één tas vol met lekkere dingen). Brengen we onze tas weg. Zodat we er niet de hele dag mee hoeven te sjouwen.

Fietsen
Na de lunch, gaan we de andere hallen bekijken. Via de “vreethal”, komen we bij de huisdierenhal. Die vind ik toch een beetje tegenvallen. Ik had veel meer stands verwacht met iets voor dieren. Waar je misschien, ook losse dingen kunt kopen voor je huisdier, helaas.

Verderop, zie ik de stand van gazelle. Ik begin te twijfelen. Zal ik wel of niet proberen te fietsen? Ik zet mij over mijn twijfels heen en ga proberen te fietsen. Oh, wat een geweldig gevoel is dit toch. Zo heerlijk, om na drie jaar weer te kunnen fietsen op een echte fiets.

Dildo vangen
Op facebook las ik, dat je ook dildo’s kunt vangen. Het eerste wat ik tegen mijn man zeg: “dat ga ik ook doen”. En ja hoor, eenmaal aangekomen bij de stand van Christine le duc. Moest ik het proberen, dildo’s vangen.

dildo’s vangen

Jullie raden nooit, hoeveel ik er heb gevangen. Ik zal jullie een hint geven: “het is een hand vol”. Ik had niet verwacht, dat ik er zoveel zou vangen. Als beloning mocht ik een leuk kadootje uitzoeken. Een belletje of een vibrator voor de clitoris. Mogen jullie raden welke ik heb gekozen, hahaha.

Rust moment
Tussendoor zochten wij onze rust momenten. Wij zijn op een rustig tijdstip gaan lunchen. Wij hebben meegedaan met de bingo. Waar we, helaas, niks hebben gewonnen. Voordat we naar de bus moesten. Hebben we genoten van een mode show.

Door onze rustmomenten te pakken. Konden we het goed volhouden op de huishoudbeurs. Het scheelt ook, dat we onze tas af hebben gegeven. Zodat we daar niet mee rond hoeven te lopen.

Mijn ervaring
In de tien jaar is er veel veranderd op de huishoudbeurs. Het is net, of het kleiner is geworden. Vroeger kon je ook veel meer proeven in de “vreethal”. De huishoudbeurs lijkt ook minder met het huishouden te maken te hebben. Maar, meer met het dagelijkse leven.

Zou ik volgend jaar weer gaan? Nee, ik vond het leuk. Om het weer een keertje mee te maken. Maar, het trekt mij niet. Om dit ieder jaar weer te gaan doen.

Mooie afsluiting
Onderweg kwam ik nog een mooie afsluiter tegen. Een foto van Max Verstappen. Dit maakt mijn dag helemaal af. Nog tien dagen, dan kunnen we weer genieten van de F1.

Max Verstappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: