Gouden uur Ter Horst

Je kan er niet meer omheen. Overal kom je foto’s tegen van bloeiende heide. De meeste foto’s zijn gemaakt op de Hoge Veluwe, met name de postbank. Vaak zijn de foto’s ’s morgens gemaakt.

Helaas is het voor mij te ver rijden. Om foto’s te maken op de postbank of de Hoge Veluwe. Met name in de morgen. Met alles wat ik op dit moment heb meegemaakt. Heb ik ook niet zoveel zin, om ’s morgens er vroeg uit te gaan.

Ter Horst

Gelukkig is er ’s avonds ook een gouden uur. Om mooie foto’s te maken van de heide. Helaas, heb je dan geen mist op de foto’s. Als je dat zou willen.

Waar kan ik dan mooie foto’s maken van de heide? Zonder, dat ik een hele eind hoef te rijden? Tijdens het toeren met de scooter. Zijn we gaan kijken op de heide tussen Westerbork en Makkum. Hier was helaas niet zoveel heide te zien.

Ineens begint er een lampje te branden. Ik kan naar het natuurgebied Ter Horst. Daar is genoeg heide en het is lekker dichtbij. Op google even zoeken, wanneer het gouden uur is.

Bepakt met camera en mobiel, ga ik naar Ter Horst. Vanaf de parkeerplek is het een klein stukje lopen naar de heide. Ja hoor, de heide staat mooi in bloei. Wat een verschil met vorig jaar. Dank je wel regen.

Stiekem had ik op andere fotografen gerekend. Maar nee, ik ben er helemaal alleen. Nu nog een mooi plekje zoeken, voor het perfecte plaatje. Wanneer ik denk, dit is het. Blijkt het toch niet helemaal zo te zijn. Ook vind ik het moeilijk, om de juiste instellingen te vinden.

Zon ondergang Ter Horst

Ondanks dat ik de natuur geweldig vind. Blijf ik het moeilijk vinden, om haar te fotograferen. Omdat ik toch een beetje teleurgesteld ben. Maak ik een paar foto’s met mijn mobiel. Heb ik toch een paar mooie foto’s gemaakt.

Een paar dagen later, bekijk ik de foto’s op mijn camera. Aangenaam ben ik verrast, hoe de foto’s zijn geworden. Ik ben ruim tevreden over de foto’s. Dit zijn tot nu toe, mijn mooiste foto’s van de heide.


0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: