Tjonge, jonge, wat ben ik super blij. Dat het weer koeler gaat worden. De afgelopen dagen, waren voor mij een ware hel.
Aan het begin van de week, had ik gedacht, dat ik de week wel makkelijk door zou komen.

Maandag de wekelijkse boodschappen gedaan. Ook nog een beetje in de tuin bezig geweest. Dinsdag op tijd aan de gang gegaan met schoonmaken. Zodat ik niet zoveel last zou hebben van de hitte.

Alles liep op rolletjes. Het slapen ging hartstikke goed. Ik drink veel water, minstens twee liter. Eet mijn groenten en fruit. Zorg voor voldoende rust. En dan komen de warme dagen om de hoek zetten.

Op de één of andere manier, kan ik mijn warmte niet kwijt. Ik zweet, gelukkig wel. Blijf ook goed drinken en eten. Waar ik anders heel veel problemen mee heb. Als het zo warm is. Zelfs zo erg, dat ik er heel ziek van word. Wonder boven wonder, gaat dat allemaal goed.

Doordat ik mijn warmte niet kwijt kan. Slaap ik ’s nachts super slecht. Ik slaap hoogstens twee tot drie uur. Voel me net een hogedrukpan. Ik ontplof nog net niet.

Mede door het slechte slapen en de warmte. Begint mijn fibromyalgie ook op te spelen. Mijn hele lichaam doet zeer. Toch maar even bellen met de huisarts. Het enige wat ik kan doen. Is paracetamol gebruiken en af en toe een ibuprofen zeshonderd.

Dit blijkt een klein beetje te helpen. Helaas, slaap ik deze nacht bijna niet. Ik heb zo’n pijn in mijn buik. Ook voel ik mijn maag constant samen trekken. Mijn prikkelbare darm, wil ook graag meedoen met deze hitte.

Na een lange nacht, kan ik eindelijk de huisarts bellen. Gelukkig kan ik gelijk heen. Of ik een potje urine mee wil nemen, tuurlijk. Het eerste wat de huisarts doet, is mijn urine controleren. Die is goed. Ze vertelt mij, dat ik genoeg drink. Daar ben ik heel blij mee.

Hierna controleert ze mijn buik. Die doet zo’n pijn, net als mijn maag. Ik vraag, of het mijn prikkelbare darm is. Ze bevestigt dit. Dit verklaart mijn buikpijn en misselijkheid.

De dokter vraagt naar mijn ademhaling. Het blijkt, dat ik lig te hyperventileren. Van haar krijg ik het advies, om ademhaling oefeningen te doen. Ik krijg het advies, om eens naar yoga te kijken. Voordat ik naar huis mag. Controleert ze, of ik ergens een ontsteking heb. Dit blijkt, gelukkig, niet het geval te zijn.

Om mijzelf een beetje te verwennen. Koop ik een paar lekkere broodjes bij de bakker. En fragrance sticks van therme. Ik kom toch weer uit bij de hammam geur. Die vind ik het lekkerst ruiken. Mijn darmen wil ik ook niet vergeten. Voor de prikkelbare darm, koop ik toch weer probiotica.

Ik baal er flink van, dat ik weer zoveel last heb van de hitte. Ja, ik zoek de schaduw op. Wanneer het heel warm is buiten, blijf ik binnen. Ik drink veel water en blijf er goed bij eten.
Om af te koelen, dobber ik in het zwembad. En toch, blijft mijn lichaam moeite hebben met de warmte.

Op mijn telefoon zie ik, dat het volgende week een stuk kouder gaat worden. Ik kan niet wachten, tot dit gaat gebeuren. Ik wou, dat ik in mijn vingers kon knippen. Om zo naar volgende week te springen.

Hebben jullie nog tips. Hoe ik beter met de warmte om kan gaan?


0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: