Voorjaarsvakantie
Tijdens de voorjaarsvakantie, was er voor de abonnementhouders, de gelegenheid. Om een kijkje achter de schermen te nemen, bij Wildlands. Hoe graag mijn man en ik ook een kijkje wilden nemen. Er was geen één dag beschikbaar, wanneer we een kijkje konden nemen.

Hier baalden we flink van. Tot we aan een e-mail van Wildlands kregen. Met de mededeling, dat het kijkje achter de schermen, nog een week werd verlengt. Ik sprong een gat in de lucht. Gelijk hebben we voor donderdag twee kaarten geboekt.

Rimbula
Voordat de expeditie begint. Is er de gelegenheid om iets te gaan eten. Tijdens het eten, genieten we van een bijna lege kas.

De bootjes staan klaar voor de volgende dag

De bootjes staan klaar, voor de volgende dag. Af en toe vliegt er een rodrigues-vleerhond over ons heen. Op zoek naar een mooi plekje. Één van de toerako’s hoopt, nog iets lekkers te vinden. Net als de rijstvogels en een mus.

Groepen
Na het genieten in Rimbula, beginnen we met de rondleiding. Omdat de groep zo groot is. Wordt die in tweeën gesplitst. We wachten nog even, tot de andere groep weg is. Voordat wij ook gaan lopen.

Leeuwen
Onze expeditie begint bij de leeuwen. Van dichtbij, zien ze er toch behoorlijk imposant uit. Via een raampje, kunnen we ook nog een welpje zien. Wat zijn ze toch schattig. Je zou er bijna bij in gaan, om met ze te knuffelen. En groter, dan ik had verwacht.

Keuken
Na de leeuwen, lopen we een stukje op het terrein. Wat is er nog veel ruimte, achter de verblijven. Eerst komen we langs de quarantaine. Hier zit ook de dierenarts. Hier direct naast, ligt de moestuin, waar ze zelf groente en fruit kweken voor de dieren.

Aan de andere kant van het gebouw, zit de keuken.

Keuken voor de dieren

Wat ziet het er hier netjes uit. Je zou hier zo van de grond kunnen eten. We krijgen te horen, dat drie mensen zorgen voor het eten van alle dieren. Hier zijn ze de gehele dag mee bezig.

Aan de andere kant van de keuken liggen de meelwormen. Nee, ik heb er niet eentje van geproefd. En alle andere insecten.

Meelwormen

Ook krijgen we de gelegenheid, om even een kijkje te nemen in de koeling.

Voordat we een kijkje mochten nemen. Werd er eerst nog gekeken. Of er geen karkas lag voor de leeuwen. Die lag er (voor sommigen, gelukkig) niet. Wel rook het naar vis. Op de muur hangen foto’s met de verschillende vissen, die de dieren krijgen.

Stallen
Na de keuken, gaan we weer het park in. Ik krap even achter mijn oren. Waar zijn we nu? Ik neem het even rustig in mij op. Ah, we zijn bij het buitenverblijf van de stokstaartjes.

Wat ziet de park er toch vredig uit in de avond. Sommige verblijven zijn nu mooi verlicht. Zoals de beelden bij de bavianen.

Ingang bavianenarena

Met zijn allen lopen we naar de stallen van de savanne dieren. Deze stal is ook te bezichtigen, wanneer je in de winter naar Wildlands gaat.

De meeste dieren liggen lekker te slapen.

De neushoorn liggen lekker tegen elkaar aan.

Blauwe gnoe

Terwijl andere dieren lekker staan te eten. En toch wel een beetje nieuwsgierig zijn. Wie er nog zo laat bij hun komt kijken.

Waterbok

De meeste dieren, vinden het niet erg, dat wij een kijkje komen nemen. Zou het komen, doordat we ze in de winter ook mogen bekijken op de stal?

Dit keer mogen we ook bij de giraffe kijken. Dit vind ik toch wel heel bijzonder. Normaal zie je ze alleen maar bij momma’s, als ze op stal staan. Van te voren is tegen ons gezegd, dat we rustig moeten zijn.

Hoewel de meeste giraffen het niet erg vinden, dat wij er zijn. Zijn er toch een paar op hun hoede. Eentje vindt het geen probleem, dat wij een kijkje komen nemen. Hij/zij komt met zijn/haar kop over de tralies. Even kijken, wie wij allemaal zijn.

Olifanten
Het wordt tijd, om de giraffen met rust te laten. Op naar het laatste gedeelte van de expeditie. We gaan naar de olifanten.

De trein bij de onagers en kamelen

Onderweg kan ik het niet laten, om even een foto te maken van de trein. Het ziet er zo mooi uit

Doordat we een beetje uitlopen, gaan we geen kijkje nemen bij de nijlpaarden. Gelukkig, kunnen we die ook overdag in hun stal bekijken. De olifanten, zie je niet zo vaak op stal. De laatste keer, dat ik ze op stal zag. Was tijdens 24 uur Wildlands.

In de stal bij de olifanten is het rustig. Er staat één olifant in de stal. Ik baal er wel van. Dat ik Mauk en Manoa niet even van dichtbij kan bekijken.

Dan horen we ineens een lawaai. De ene naar de andere olifant komt naar de stallen.


Olifanten stal

Ja hoor, daar komen Mauk en Manoa ook aan. Wat zijn het toch schatjes. Mekong zien we niet. Die staat in zijn eigen stal.
Volgens mij, zijn de olifanten op onze stemmen afgekomen.

Zo zit de expeditie er weer op. Voordat we naar huis gaan, is er nog tijd om even naar het toilet te gaan. Daar zeggen wij dames geen nee tegen.

Wat ben ik blij, dat wij nog de gelegenheid hebben gehad. Om mee te kunnen gaan. Met een kijkje achter de schermen. Ik heb veel nieuwe dingen gezien. En nieuwe dingen geleerd. Dank je wel Wildlands. Voor de geweldige avond.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: