Het is nu exact een week geleden. Dat ik mijn EMDR therapie heb gehad. Vandaag zou ik mijn tweede EMDR therapie hebben. Die is, gelukkig, opgeschoven na volgende week maandag.

Waarom nou gelukkig? De vorige keer heeft het zo goed geholpen. En dat is ook zo. Maar, ik heb een hele drukke weekend achter de rug. Dat ik het wel even lekker vind. Om het nu even rustig aan te doen. Daarbij, heeft mijn man deze week ook nog vakantie.

De therapie heeft mij inderdaad goed geholpen. Het trauma, waar ik voor geholpen ben, is weg. Zelfs het plaatje, wat ik elke keer weer naar voren moest halen. Is helemaal verdwenen uit mijn hoofd. Het geeft een bevrijdend gevoel.

Er is een grote last van mijn schouders gevallen. De haat en boosheid, die ik bijna mijn hele leven voelde is weg. In plaats daarvan, voel ik een soort rust, diep van binnen.

Ondanks alle positieve gevoelens. Is het mij de dagen erna toch zwaar gevallen. Alle spanningen van de sessie, zijn in mijn lichaam gaan zitten.

Ondanks dat ik zo moe was van de sessie. Heb ik die nacht heel slecht geslapen. Net als de dagen erna. Ik had gigantische hoofdpijn, last van mijn linker schouder. Waar ik net vanaf was, met behulp van mijn fysiotherapeut. Natuurlijk speelde mijn fibromyalgie ook op.

Ook was ik de eerste dagen nogal emotioneel. Door veel te praten met mijn man. Even ertussen uit naar WILDLANDS. En het fitnessen, hebben mij goed geholpen. Door het sporten, en het masseren van mijn schouder. Is de pijn bijna verdwenen.

Toch ben ik blij, dat ik de EMDR therapie heb gedaan. Het heeft mij een stuk rust gegeven. Weer een stapje verder, in mijn weg naar “herstel”. Nu ik meer weet van EMDR, zie ik niet zo op tegen volgende week maandag.


2 reacties

M e l o d y · 22 juli 2019 op 15:13

Goed zo meisje!!
Mooi te lezen dat het ondanks de ongemakken toch zo veel moois heeft opgeleverd.
Die groei zal zich nog verder uitbreiden en dat is hartstikke mooi toch.
Schade bouwt zich in jaren op een werk je niet zo maar eventjes weg…. alles kent zijn tijd.

    Jaqueline · 22 juli 2019 op 16:02

    Dank je wel. Het is een rare gewaarwording, dat de trauma weg is. En ook heel fijn.
    Wanneer je eenmaal bezig bent, wil je graag. Dat het zo snel mogelijk gaat.
    Maar, het is net wat jij schrijft. Schade bouw je in jaren op, het heeft ook tijd nodig. Om het een plek te geven.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: