Zaterdagmorgen was ik nog zo gelukkig. Ik durfde me eindelijk in te schrijven, voor twee keer in de week sporten, bij de sportschool. Vanaf september, zou ik dan drie keer in de week sporten.

Mijn sportschema zou er dan als volgt uit komen te zien. Dinsdagavond Zumba, woensdag is dan mijn hersteldag. Donderdag fitnessen, vrijdag mijn hersteldag. En zaterdag Yin Yoga, om tot rust te komen. En mijn spieren soepeler te maken. Vooral mijn linkerkant is erg stijf.

In mijn hoofd, had ik het al helemaal voor elkaar. Zumba, om mij soepeler te maken. Fitnes maakt mij sterker. En Yoga, om ook soepeler te worden. Maar, ook om rustiger te worden in mijn hoofd en lijf.

Hoe kan het anders uitpakken? Zaterdag voelde ik mij goed na de Yin Yoga les. Ik voelde mij rustiger en kalmer. En ook een beetje soepeler. Bij de kapper, merkte ik, dat ik wel ietsje stijver was geworden.

Dat komt vast door de airco. Maar ook, omdat ik zo lang in de stoel zit. In totaal heb ik drie uur bij de kapper gezeten. Wat? En dat voor knippen en verven? Je moet er wat voor over hebben. Als je iets anders wilt.

Toch was ik nog wel in een blije stemming. Ik had een compleet nieuw kapsel. Yoga ging beter dan ik had gedacht. Ik had zelfs even tijd, om even te fietsen. Tot het avond werd.

Ik begon mij onrustig te voelen. Mijn enkels begonnen zeer te doen. Ondanks dat ik mijn sokken uit had gedaan. Deden ze nog steeds pijn. Met lopen, vernam ik een beetje, een stijf/doof gevoel in mijn rechter heup. De rest van mijn lichaam begon ook mee te doen. Zelfs mijn handen deden flink pijn.

In het begin, dacht ik nog, dit komt door het warme weer. De vorige keer, had ik er ook zo’n last van. Maar even een paar paracetamol innemen. Nou, die hielpen dus helemaal niet. Mijn lichaam deed zo’n pijn. Dat ik op den duur niet meer wist, hoe ik moest zitten.

Dan maar een keertje op tijd op bed. Van te voren nog even een ibuprofen zeshonderd bruis ingenomen. Op bed werd de pijn iets minder. Helaas, bij het wakker worden, had ik nog steeds veel pijn.

Na het eten, maar weer pijnstilling ingenomen. Eerst paracetamol en een paar uur later ibuprofen. De zware kantjes gingen er een beetje vanaf. Gelukkig, voelde ik mij aan het eind van de middag een stuk beter.

De pijn ebde langzaam weg. Ik werd zelf ook weer iets rustiger.
Toch maar eens op internet zoeken (google is your friend), combinatie yoga en fibromyalgie. En wat blijkt, de pijn komt inderdaad van de Yin Yoga. Op facebook (fibromyalgie pagina), had ik ook al gelezen. Dat meer mensen met fibro, veel pijn krijgen van Yoga.

Potverdikkie, ik had nog zo gehoopt. Dat ik bij de mensen hoorde, die geen last hadden van hun fibro, door Yoga. Helaas, blijkt dit dus toch niet zo te zijn. Ik baal hier zo van.

En nu? Ik heb me voor twee keer sporten opgegeven. In de veronderstelling dat ik één keer ga fitnessen en één keer Yoga. Na lang denken, heb ik besloten om Yoga, te veranderen in fitnessen. Dan doe ik op de donderdag mijn boven lichaam. En op de zaterdag mijn onderkant van mijn lichaam.


0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: