Zoals altijd, bedenk ik in de auto. Waar ik het eerst naar toe zal gaan? Naar Nortica? Om te kijken, hoever ze zijn met de bouw? Of eerst even langs de leeuwen. De welpjes zijn ook alweer flink gegroeid. Of, misschien toch maar als eerste naar Rimbula? Op zoek naar nieuwe avonturen? Zal ik ook nog bekenden tegen komen?

Eenmaal aangekomen bij WILDLANDS, besluit ik toch maar. Om als eerste naar de welpen te gaan. Ik ben toch heel benieuwd, hoe groot ze zijn geworden.

Kleine meisjes worden groot.

Één van de meiden, was lekker aan het eten. Terwijl de ander bij mamma lag te slapen. Door het hoge gras, waren ze niet goed zichtbaar. Totdat mamma aan de wandel gaat. Één van de welpjes gaat mee. Zo, wat is zij al groot geworden. Nog even, en ze is een puber.

Ik heb de zomer in mijn bol.

Pappa ligt lekker met zijn vriendinnetje te genieten van het zonnetje. Geef ze eens ongelijk.

Hoe zo, lelijk eendje.

Aan de overkant zwemt de familie meerkoet. Mamma heeft het maar druk met het voeden van de jongen. Sorry, dat ik het zeg. Meerkoet jongen, zijn niet moeders mooiste.

Mamma, mag ik bij je schuilen?

Bij de stokstaartjes is het een drukte van jewelste. Even verderop, zie ik de baby stokstaartje. Het jong blijft bij zijn/haar mamma. Daar is hij/zij lekker veilig.

Kip, ik heb je.

In de verte hoor je ze alweer, de parelhoenen. Je kan ze bijna niet missen, door hun “lawaai”. Één van de parelhoenen, is eten aan het zoeken in een struik. Zal ze op zoek zijn naar beestjes?

Ik sta op knappen.

Bij de onagers is duidelijk te zien. Dat één van de dames hoogzwanger is. Volgens mij duurt het niet lang meer. Of er loopt binnenkort een baby onager.
Update: Vandaag zijn er twee onager baby’s geboren. Eentje is bevallen in de stal, van een hengst. De ander is bevallen in serenga. Bezoekers hebben de bevalling live meegemaakt.

Even zonnebaden

Terwijl het vrouwtje Nandoe lekker ligt te zonnebaden. En af en toe een kind laat schrikken, om dat ze zo dichtbij ligt.

Iemand moet de wacht houden.

Ligt het mannetje, op het nest. Zal hij alvast aan het oefenen zijn? Zullen we ooit baby Nandoetjes zien?

Samen eten met mamma.

Volgens mij, is er bij de prairiehonden een baby boom. Overal, waar je maar om je heen kijkt. Zie je baby prairiehondjes. Het blijft een mooi gezicht.

Wanneer je goed kijkt, zie je mij.

Terwijl ik rustig zit te eten in Rimbula. Kijk ik eens om mij heen. Laat alles even op mij afkomen. In de verte zie ik iets bewegen. Onder het eten, loop ik er op af. Het blijkt een anolis te zijn. Ik ben zo blij, dat ik van binnen te juichen. Wat is het lang geleden, dat ik deze gezien heb.

Ik loop ergens rond in Rimbula.

Nu wil ik ook graag de gekko zien. Na wat zoeken, heb ik die ook gevonden. Zowel de anolis, als de gekko blijven rustig zitten. Terwijl ik foto’s maak, geweldig. Mijn dag is helemaal goed. Ik ben super blij.

Driekleur-glansspreeuw

In eens hoor ik boven mij gezang. Snel pak ik mijn camera erbij. Om deze mooie driekleur-glansspreeuw op de foto te zetten.

Jammie, jammie.

De jongen van de slingeraap zijn ook flink gegroeid. Ze gaan lekker hun eigen gang. Nog even en deze boom is helemaal kaal.

Ben ik niet lief?

Terwijl ik mijn weg vervolg. Hoor ik weer het geluid van een vogel. Het blijkt de witwangtoerako te zijn. Ik vind, dat zij zulke grappige uitdrukkingen hebben.

Ha, ha, ik ben even buurten.

Ineens hoor ik een bekend geluid in de boom. Het blijkt een Lori te zijn. Die is vast “ontspant” uit de birdy bush. Misschien wou die op bezoek bij de andere vogels?

Kiekeboe

Wanneer je goed kijkt op de grond, in de birdy bush. Zie je daar de roelroel lopen. Je moet wel rustig zijn, anders zijn ze zo weer weg.

Victoria Kroonduif

De kroonduiven zoeken het dit keer hoger op. Beiden staan ze aan het begin van de waterval. Wat zijn het toch een mooi paar.

Hoe kunnen jullie hier nu bloeien?

Rimbula begint met de dag weer mooier te worden.

Je krijgt me toch niet te pakken

Met dit mooie weer, zijn de doodshoofdaapjes ook lekker actief. Net als je denkt, dat je eentje voor je lens hebt. Zijn ze alweer weg.

Ik hou van mijn speeltje

Voordat ik naar huis ga. Loop ik nog even naar de bouw. Ik ben toch wel nieuwsgierig, hoe het er nu uit ziet. Natuurlijk, ben ik ook benieuwd. Of de ijsberen nog actief zijn. Jawel hoor, eentje was nog actief.

Ik hou van mijn speeltje

Ik kan niet wachten

Ze zijn al flink opgeschoten met de bouw. Ik kan niet wachten, om de ijsberen door het raam te zien. En de pinguïns van nog dichterbij te zien. Nog heel eventjes wachten.


6 reacties

M e l o d y · 11 juni 2019 op 18:07

😛 NOu ja, ontdek ik toch net dat jij ook een blogster bent 😉

Leuk hoor…

  Jaqueline · 12 juni 2019 op 14:29

  Hoi Melody,

  Dank je wel.

  Groetjes Jaqueline.

   Melody · 17 juni 2019 op 17:33

   Herken je me wel?

   Koo Zo op FB 😉

    Melody · 17 juni 2019 op 17:34

    Ohhh en @ThuisWildlands op Twitter ook nog 😉

     Jaqueline · 19 juni 2019 op 12:32

     Hoi Melody,

     Ik zal even een kijkje nemen. En je gaan volgen.
     Wat is WILDLANDS een mooi park hè? Ga volgende week weer een kijkje nemen.

     Groetjes Jaqueline.

    Jaqueline · 19 juni 2019 op 12:31

    Hoi Melody,

    Nee, ik herkende je niet. Maar, nu wel. 🙂

    Groetjes Jaqueline.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: