Ieder jaar hield ik mij strikt aan mijn principes. Ik kocht niks van Sinterklaas voor Sint Maarten.
Ik kocht niks van Kerst voor Sinterklaas. Jarenlang heb ik mij hier aan kunnen houden. Hoe moeilijk de winkels het ook maakte voor mij. Tot dit jaar……

Dit jaar ben ik van mijn principes afgestapt. Ik kon het niet langer tegenhouden. Ja ik weet het. Ik ben een zwakkeling, een watje, noem maar op. Ik geef alle winkels de schuld.
Het begon allemaal op de dag, dat ik een kleine boodschap ging doen bij de Hema. Daar lagen ze in de winkel. Voor onder één euro. Mijn verlangen was groter dan mijn principes.

Voordat ik er erg in had. Had ik een zak pepernoten in mijn handen. Van mijn handen belande hij in mijn tas. Nadat ik het netjes had betaald. En voordat ik het wist. Had ik de eerste pepernoten in mijn mond. En wat waren ze lekker.

Aan de ene kant baal ik, dat ik van mijn principes af ben gestapt. Aan de andere kant, probeer ik het ook ietsje gemakkelijker te maken voor mijzelf.
Zeg nou zelf, de winkels helpen ook niet echt mee. Wie doet er al pepernoten in de winkel, als de mussen dood van het dak vallen?

Wanneer het bijna sinterklaas is. Is er haast niks meer te krijgen. Dan is er alleen nog maar kerst artikelen. Nee, ik ga nog niet zover. Dat ik lekkers van de kerst koop. Daar probeer ik zoveel mogelijk mee te wachten. Hoewel, dat ook weer moeilijk wordt gemaakt door diezelfde winkels.

De winkels maken het ook wel een beetje ingewikkeld voor de consument. Kijk naar, bijvoorbeeld, de Action. Naast Sinterklaas hebben ze ook al Kerst spullen. Oh ja, daar tussen ligt ook nog iets van Halloween. Maar, helemaal niks van Sint Maarten. Wordt dat dan gewoon maar vergeten? Dat kan toch niet?

Jaren lang heb ik mij er aan geïrriteerd. Eigenlijk doe ik dat nog steeds. Dat alles maar vroeger en vroeger in de winkels komt te liggen.
Dit jaar hebben zij mij overgehaald. Ik ben er dan eindelijk toch ingestonken. Verscheidende sinterklaas snoepgoed heb ik al in huis gehaald. Omdat het allemaal zo lekker is. Bang, dat het na Sint Maarten niet meer in de winkels ligt.


0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: