Opnieuw beginnen
Yes, ik kan eindelijk weer beginnen te sporten. Mijn lichaam is goed genoeg hersteld van de operatie. Ik verneem ook aan mijn lichaam, dat die weer zin heeft om te gaan sporten.

Toch zie ik er ook wel weer tegenop, om weer te gaan sporten. Ik heb nu zo’n zes á zeven maanden niet meer gesport. Die eerste stap weer zetten. Vind ik, persoonlijk, toch ook wel weer moeilijk.
Aan de andere kant, heb ik ook wel weer zin. Om met mijn lichaam bezig te gaan.

Conditie
Door alles wat er is gebeurd met mijn lichaam. De pijn die ik heb gehad, de afgelopen vier maanden. Het niet meer kunnen en willen eten. Omdat je er misselijk van wordt. Maar ook, dat je eten associeert met pijn. De operatie en de narcose. Hebben toch een aanslag gepleegd op mijn lichaam.

Ik verneem, dat ik totaal geen conditie meer heb. Alles wat ik in de laatste anderhalf jaar heb opgebouwd. Is allemaal verdwenen. Ik verneem het in alles wat ik doe. Bij het doen van de boodschappen, of het schoonmaken van het huis.

Waar beginnen?
Waar ga je dan beginnen? Ga ik weer fitnessen, of toch maar iets anders doen? In januari valt het buurtbladje weer in huis. Hé ze beginnen weer met Zumba. Ondanks dat het de vorige keer zwaar was (lees, ik had er, in het begin, een hekel aan). Heb ik ook wel genoten. De sfeer en de groep is zo gezellig. Ik heb ook steun gehad, tijdens mijn operatie.

Ik besluit om me op te geven voor Zumba. In de veronderstelling, dat het nog wel even zou duren. Voordat het zou beginnen. Nou nee dus, twee weken na opgave zijn we begonnen. Gisteren de tweede les gehad (van anderhalf uur, omdat we één les niet konden). En ik was kapot, letterlijk.

Ook het fitnessen blijft kriebelen. Het is me daar zo goed bevallen. Dat ik het toch weer wil gaan doen. Zumba zorgt ervoor, dat ik soepel word. Fitness zorgt ervoor, dat ik sterker word. Ik merk, dat ik hierdoor ook minder last heb van mijn fibromyalgie.

Maandag heb ik me opgegeven voor de fitness. Morgen ga ik weer beginnen. Oh, wat ben ik nu al zenuwachtig voor morgen. Bang, dat ik het niet vol ga houden. Hoe moet ik het vol gaan houden? Als ik maar niet te veel last heb van spierpijn. Ondanks dat mijn motto is: pijn is fijn, bloed moet.

Ik heb er nog over na zitten te denken. Om ook nog pilates erbij te gaan doen. Maar, dat wordt op dit moment even te veel voor mijn lichaam. Eerst maar eens zorgen, dat ik weer conditie krijg. Kan ik daarna kijken, wat ik er nog meer bij wil gaan doen. Wordt het dan pilates of misschien wel HIIT training.


0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: