Ik had er nog nooit van gehoord, de Hoogeveensche kuiertocht. Tot mijn wandelvriendin vroeg, of ik zin had om mee te lopen.
Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Wandelen, vind ik altijd wel leuk om te doen. Bovendien, steun ik ook weer een goed doel.

Drie dagen na kerst is het dan zover. Van te voren werd er gevraagd, om zoveel mogelijk met de fiets of wandelend te komen, i.v.m. de drukte. Dit is voor mij helaas geen optie. Dan maar vroeg vertrekken van huis.

Eenmaal op de plek van bestemming, was het lekker druk. Gelukkig heb ik goed plekje kunnen bemachtigen. Om mijn auto te parkeren. Even appen met mijn wandelvriendin. Kijken waar zij is.

Opwarmen met muziek

Bij de kerk staan allemaal dranghekken. Wij volgen netjes de aangegeven route. Het gaat nog redelijk snel. Waardoor we niet lang in de rij hoeven te wachten. Eenmaal in de kerk, is het temperatuurverschil wel heel groot.

De EHBO komt daarom ook met het advies. Om je jas uit te doen. In de kerk zelf, worden verwelkomt door een dweilorkest. De stemming zit er goed in. Langzaam lopen wij door. Na het scannen, krijgen we ons rode lampje en plattegrond.

We moeten even wachten, voordat we mogen vertrekken. Het blijkt, dat we in groepjes worden los gelaten. Dan is het eindelijk onze beurt. Eenmaal buiten, kijk ik even naar de dranghekken. Jeetje, wat een mensen staan er nu. Wat ben ik blij, dat we de grote drukte voor zijn.

Welkom

Aan het begin van de route, worden we verwelkomt door stenen mensen. Ik kan het niet laten, om hem/haar een boks te geven. Na een tijdje, staan we stil. Waarom kunnen we niet doorlopen? Ik kijk even verderop. Oh, er is een act. Waar mensen naar kijken, daarom kunnen we niet verder.

Mysterieus paard

Eindelijk kunnen we weer verder lopen. Daar ben ik wel blij om. Net als velen met mij. In de verte zien we een paar gedaantes met lampjes. Ze lopen op stelten. Het blijken paarden te zijn. Wat leuk bedacht.

De wandelroute hebben wij niet nodig. De route is goed aangegeven met verlichting en met borden. Ook staan op sommige plekken verkeersleiders. Die ons de goede weg wijzen.

Verlichte hoogspanningsmast

Zelfs de hoogspanningsmast is verlicht. Dit geeft een heel mooi effect in het donker. Onderweg worden we getrakteerd op warme chocomelk, een stukje rookworst van de Hema. En voor degene, die er zin in heeft, een likeurtje. Oh ja, en vergeet de krentenbollen niet. Gelukkig zijn er ook genoeg plekken, waar je even gebruik kan maken van het toilet.

Verlichte bomen

Het is toch prachtig, om hier tussendoor te wandelen? Dit is net een sprookje. Halverwege het verlichte pad. Gaan we door een tent. En ja, welk liedje wordt er net gespeeld? Van links naar rechts, van snollebollekes. Ja, dan moet je natuurlijk even meedoen.

Op den duur komen we uit bij het kanaal. Het is hier best koud. Wat ben ik blij, dat ik een sjaal om heb gedaan. In de verte schijnen allemaal lampjes. Benieuwd, wat ze daar aan het doen zijn.

Flyboarden

Er is iemand aan het flyboarden. Dit ziet er spectaculair uit. Stiekem, lijkt mij het ook wel leuk om eens te doen. Of het samen gaat met mijn fibro, dat durf ik niet te zeggen. De flyboarder wordt mooi verlicht, door de lampen van de brandweer.

Elfjes van AH

Halverwege de route, hoor ik ineens een mooi melodietje. Het blijken de elfjes van de AH te zijn. Ook de mascotte van AH is er. Hij geeft iedereen een high five. Ja, dan kan ik niet achterblijven. Ik wilde ook nog met hem op de foto. Maar, dat durfde ik toch maar niet.

Wandelen op het voetbalveld

Bijna op het eind, gaan we langs de voetbalclub. Waar we een heerlijke krentenbol krijgen. We vervolgen de route, over het voetbalveld. Even voel ik mij een voetbalster, hahaha. Dribbeltje links, dribbeltje rechts en goal.

Lasershow

Met het verlaten van de lasershow. Zijn we bijna op het eind van de route. Ik zie de grote M van McDonalds in de verte. Dit betekend, dat we niet ver van de finish zijn. Ja hoor, daar is de finish. Juichend, ga ik over de finish. Om ook nog even met mijn wandelvriendinnetje op de foto te gaan. In totaal hebben wij zevenenhalf km gewandeld. Dit jaar ga ik zeker weer mee doen. Dat je loopt met vijfentwintighonderd mensen, heb je niet eens door.

Mooi verlicht

Ondanks dat het mijn eerste keer is, dat ik mee loop met de kuiertocht. Ga ik natuurlijk niet zonder lampjes lopen. Dit keer met meer lampjes dan tijdens de nightwalk in Emmen. Ja, samen met de gekleurde lampjes. Heb ik ook nog normale lampjes. Het knipper lampje van de kuiertocht. En last but not least, het wandellampje van Attero.

Ik heb veel complimenten gekregen onder het wandelen. Van, hé die heeft de kerstboom leeg gehaald. Tot, wat geweldig al die lampjes. En, je hebt ook nog eens veel aanspraak. Ga ik dit jaar met meer verlichting lopen? De tijd zal het leren.


0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: