Zodra de kaarten voor het DTM beschikbaar waren. Heeft mijn man twee kaarten gekocht. Niet op de hoofdtribune, omdat we dit niet de mooiste plek vinden. Wij zitten liever op de haarbochttribune. Vanaf deze plek, kan je een mooi stuk van het circuit zien. Toch maar mijn camera mee genomen. Kan ik het pannen even weer oefenen.

We zijn er klaar voor

Vrijdag vertrekken we vroeg naar het circuit. Het is mooi weer, niet te warm en zeker niet te koud. Op de tribune vinden we een mooi plekje. Laat het racen maar beginnen.

Porsche cup

De dag begint met de Porsche cup. Leuk om naar te kijken, maar wij kunnen niet wachten op de DTM en W-series. Eindelijk is het dan zover. De eerste meters van de w-series.

W-series Beitske Visser

Natuurlijk gaan we Beitske Visser ook aanmoedigen. Mijn man moedigt haar in stilte aan. En ik? Ik doe het met volume. Ondanks, dat ze mij toch niet kan horen.

Beitkse aanmoedigen

Na de W-series, hebben we even tijd om naar de paddock te gaan. Wie weet komen we Beitske nog tegen. Zou ik haar vragen, of ik met haar op de foto mag?

Op de foto met Beitske

Op de paddock zie ik Beitske lopen. Met knikkende knieën, vraag ik haar. Of ze met mij op de foto wil. Helemaal geen probleem. Ik zit zo te shaken, dat mijn man de foto moet maken.

Pitbox W-series

We lopen nog even langs de pitbox van de W-series. Je weet maar nooit, wie je tegen komt. Mocht je niet weten, wie wie is. Kijk je even achter op hun rug. Daar staat nl. hun naam.

Auto’s klaar maken voor qauli

Er lopen nog wel een paar dames van de W-series. Maar, durf ze niet te vragen. Om met mij op de foto te gaan. Wanneer wij verder lopen. Zie ik een paar dames in de zon zitten. Zal ik ze vragen? Nee, ik laat ze toch maar met rust.

Uitrusten na het racen

Samen lopen we verder over de paddock. In de verte staat de vrachtwagen van de toro rosso. Één van mijn favorieten bij de BOSS GP.

Vrachtwagen Toro Rosso

Nog even een klein rondje over de paddock. Voordat we weer naar de tribune gaan. En ons klaar maken voor de DTM.

Austin Martin safety car
Jong en oud DTM
Banden controleren en klaar maken

Nu het ietsje warmer begint te worden. Besluiten we, om de DTM vanaf de hoofdtribune te gaan kijken. Ook Robin Frijns gaan we aanmoedigen.

Robin Frijns

Robin aanmoedigen

Na een mooie vrije training. Maken de rijders nog een proefstart.

Proefstart

Het is alweer tijd om naar huis te gaan. Met een mooie t-shirt op zak.

Blij met mijn shirt

Zaterdag vertrekken we nog iets eerder van huis. Om zeker te zijn, dat we een mooie plek kunnen bemachtigen. Ze verwachten regen, gelukkig hebben we poncho’s mee. Dit keer zonder camera.

Eindelijk kunnen we genieten van de BOSS GP. Die Toro Rosso, blijft bij mij toch nummer één.

Wedstrijd BOSS GP

Voordat de wedstrijd van de DTM begint. Besluit ik, om nog even weer naar de paddock te gaan. Wie weet, ook even de pitwalk meenemen.

Er staat me een rij voor de pitwalk. Ik twijfel even, of ik deze wel zal doen of niet. Vooruit dan, je doet het niet elke dag.
Wanneer de hekken open gaan. Valt het allemaal wel mee. En ben ik zo op de pitlane.

Drukke pitlane

Bij de garagebox van Robin Frijns, blijf ik even staan. Helaas, de deur is dicht. Het enige wat er ligt, is de motorkap. En Robin Frijns? Die stond op de haarbocht tribune, hahaha.

Motorkap DTM auto Robin Frijns

Ik kijk snel even op buienradar. Wanneer de regen komt. Ik zie, dat ik nog even heb. Voordat het begint te regenen.

Esmee Hawkey

Onderweg, zie ik ineens Esmee Hawkey. Zal ik wel, of zal ik niet. Ik besluit, om het toch te doen. Ze is in gesprek en rustig wacht ik mijn tijd af. En ja hoor, het is mij gelukt. Zonder te trillen. Ik ben super blij.

Snel ga ik weer naar de tribune. Ik voel al een paar regendruppels. Daar aangekomen, trek ik snel mijn poncho aan. Net als mijn man. Wij zijn klaar voor de regen.

Regen buddy’s

Zal het spannend worden in de DTM? Waar zal Robin Frijns eindigen? Ja, het werd een spannende race, met een opdrogende baan. Helaas, schuifde Robin Frijns van de baan. Waardoor hij niet kon finishen.

De W-series hadden geluk. De baan was helemaal opgedroogd. En de zon kwam ook nog eens tevoorschijn. Beitske Visser haalde net niet het podium.

Om geen last van de drukte te hebben. Gaan we nog even naar de paddock. Een beetje los gaan op Fedde le Grand.

Fedde le Grand

Zondag waren we zo moe. Dat we de W-series en DTM thuis, vanaf de luie bank hebben gezien.


0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: