Vorige week dinsdag, heb ik echt kennis kunnen maken met mijn nieuwe begeleider. Als ik eerlijk ben, vind ik het wel even wennen, een nieuwe begeleider. Dit komt vooral, omdat ik met mijn “oude” begeleidster een hele goeie band had.

En ik ben van een vrouwelijke begeleidester, naar een mannelijke begeleider gegaan. Ja, dat is ook heel erg wennen.
Tevens zat ik nog steeds met een knoop in mijn maag. Het afscheid van mijn vorige begeleidster was zo raar. Zo uit het niets, was het ineens mijn laatste behandeling. Ik was in de veronderstelling, dat ik haar nog één keer zou zien. Waar we alles af zouden sluiten.

Ik heb dit ook tegen mijn nieuwe begeleider gezegd. Hoe lief hij ook probeerde, om het negatieve om te zetten naar het positieve. Dat ik heel veel aan mijn begeleidster heb gehad. Dat ik in de tussentijd ben gegroeid. Bleef het aan mij knagen. Ondanks, deze positieve berichten.

De dag erna had ik EMDR. Degene die de EMDR geeft, zag aan mij, dat ik niet lekker in mijn vel zat. Op haar kantoor, vertelde ik over mijn begeleidster en hoe raar ik het einde vond. Dat ik zelfs op het punt heb gestaan. Om alles op te zeggen. De EMDR, therapie en groepstherapie.

Ik heb met haar een heel goed gesprek gehad. Na het gesprek, zijn we begonnen met de EMDR. Ik kan je zeggen, deze was de pittigste tot nu toe. Veel tranen zijn er weer gevloeid. En ja, ook af en toe een boer (daar voel ik mij dan zo ongemakkelijk bij).

De volgende dag, gaat ineens mijn mobiele telefoon. Ik zie aan het telefoon nummer, dat het Hoogeveen is. Zou er een afspraak verplaatst moeten worden? Dan zijn ze er wel vroeg bij. Mijn volgende afspraak is pas over twee weken.

Nee, het is mijn “oude” begeleidster. Zij had van collega’s gehoord, hoe ik mij had gevoeld. Bij onze laatste therapie. Ook zij voelde zich er niet helemaal lekker over. Het eerste wat ze deed, was haar excuses aanbieden. En als ik er behoefte aan had, kon ik deze week langs komen om even te praten.

Eerlijk gezegd, was en ben ik even klaar met alles, wat met therapie te maken heeft. Ik wil even adem ruimte. Ik heb haar beleefd afgezegd. Daarna hebben we nog een hele poos aan de telefoon gepraat. Het voelt goed zo. Dank je wel, mijn begeleidster, voor alles wat je voor mij hebt gedaan. Door jou heb ik weer vertrouwen gekregen in therapie. Het voelt nog steeds goed, dat ik bij ATN Hoogeveen zit. Ik wens je heel veel succes met je nieuwe functie.

Door alles wat er speelde in mijn hoofd. Ben ik meer gebruik gaan maken van mindfulness. Ook ben ik op zoek gegaan naar Yin Yoga op YouTube. Om alle spanningen uit mijn lichaam te halen. Maar ook, uit mijn hoofd.

Ja, ik vind het heel moeilijk. Dat ik een nieuwe begeleider heb. Ja, ik ben met open gedachten heen gegaan. Om hem een kans te geven. Voor mijn gevoel begin ik weer van voren af aan. Wat ik niet echt fijn vind. Toch heb ik wel een goed gevoel bij mijn begeleider. Het is weer even aftasten. Net als bij een dans. Wie weet, leer ik weer nieuwe dingen van hem. Waardoor ik nog verder kan groeien.

De EMDR blijft mij helpen. Ondanks dat ik het heel zwaar vind. En ik nog vaak even moet huilen. Voelt het alsof zestig procent van mijn “bagage” is verdwenen. Dat is niet niks, als je meer als dertig jaar “bagage” meeneemt.

Het is ook even wennen, aan de nieuwe ik. Dat zij degene, die de EMDR doet. Dat je oude ik, soms wel in conflict kan gaan met je nieuwe ik.
Ik merk wel, dat ik niet meer zo voorover gebogen loop. Ik loop meer rechtop. Zo van, hé, ik mag er ook zijn hoor. Ooit hoop ik nog, van mijn negatief zelfbeeld af te komen. Waardoor ik nog meer rechtop ga lopen.

Mindfulness en Yin Yoga zorgen dat ik rustiger in mijn hoofd word. Dat mijn lichaam niet meer zo stijf is. Ook dit is wennen voor mij. Mijn hoofd was altijd vol. Wat ik die dag “moet” doen. Mijn plannen voor de hele week. Dat ik niet goed genoeg ben voor deze wereld. Mijn lichaam niet goed genoeg is (kreeg vaak genoeg te horen, dat ik te dik ben of over mijn grote borsten). Heel langzaam, verdwijnen deze negatieve beelden. Ze maken plaats voor positieve gedachten.


0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: