Ongeveer twee weken heb ik niet gesport. Om een lang verhaal kort te maken. Ik had last van een luchtweginfectie, wat nu over is. Wat over is gegaan in een bijholte ontsteking.
Deze week ben ik weer begonnen met sporten. Mijn lichaam voelde zich weer goed genoeg. Om het weer te gaan proberen. Ik moet eerlijk bekennen. Dat ik het toch wel weer eng vond. Om weer te beginnen. Er gingen allerlei vragen door mijn hoofd.
Zou ik het wel aan kunnen? Hoe is het met mijn lichaam gesteld? Hoeveel spierpijn zal ik na het sporten hebben?
Op maandag heb ik Zumba. We hebben vijf extra lessen erbij gekregen. Hoewel ik in het begin een hekel aan Zumba had. Vind ik het nu geweldig om te doen.
Helaas kreeg ik zondag een whatsapp van de lerares. De les gaat niet door, ze is ziek. Ondanks dat ik haar beterschap heb gewenst. Baal ik er wel flink van. Ik had er zo veel zin in. Dit was ook nog eens onze een na laatste les. Wat nu?
Omdat ik vorige week niet ben gaan fitnessen. Heb ik een inhaal “les”. Hmmm, zal ik dat dan maar gaan doen op de maandag? Kan ik eindelijk mijn nieuwe legging aan doen en uitproberen.
Heeft mijn man, mijn scooter niet voor niks nagekeken. Het is namelijk zulk mooi weer. Dat ik zin heb om met de scooter te gaan i.p.v. met de auto.
Snel pak ik al mijn spullen bij elkaar. Stap op mijn scooter en ga naar de fitness.
Met gemengde gevoelens ga ik naar de kelder (daar bevind zich de fitness ruimte).
Hoe dichterbij ik kom. Hoe meer zin ik krijg in sporten.
Snel neem ik nog even een kijkje in de zaal. Het ziet er rustig uit. Daar hou ik van.
In de kleedkamer kleed ik mij snel om. Pak mijn bidon, pasje, sleutel en handdoek.
Zal mijn nieuwe schema al klaar zijn? Voordat ik ziek werd. Heb ik om een nieuwe schema gevraagd.
Een snelle kijk in de kaartenbak maakt mij duidelijk. Dat er nog geen nieuwe schema is. Hier baal ik eerlijk gezegd wel van. Ik zeg dit ook tegen een medewerker. Hij zal kijken, of hij wat voor mij kan doen.
Muziek aan (ik heb altijd muziek op tijdens het fitnessen. Zit ik lekker in mijn eigen bubbel) en gaan met het schema.
Omdat het twee weken geleden is, dat ik heb gesport. Pak ik het een beetje rustig aan. Sommige dingen gaan makkelijker dan ik dacht. Andere dingen gaan weer zwaarder dan ik dacht.
Voordat ik er erg in heb. Ben ik weer klaar met mijn schema. Het verbaasd mij, dat ik er nog zo makkelijk door heen ben gekomen.
Is mijn lichaam toch sterker dan ik dacht. Zo, nu even douchen. Snel even een proteïne reep eten. Om naar huis te gaan en bank te gaan hangen.
De volgende dag heb ik weinig last van spierpijn. Hier ben ik wel blij mee. De eerste keer dat ik dit schema had. Kon ik niet meer traplopen of naar het toilet.
Vandaag heb ik iets meer last van mijn spieren. Zal wel komen, omdat ik gisteren nog even in de tuin bezig ben geweest.
Ik twijfel nog even, of ik nu wel of niet moet gaan sporten. Door de warmte buiten. Voel ik mijn niet helemaal lekker. In overleg met mijn man. Besluit ik toch te gaan sporten.
Voor het sporten, ga ik nog even op de weegschaal. Had ik beter niet kunnen doen. Ik ben twee kilo aangekomen sinds vorige week. Terwijl mijn eetpatroon niks is veranderd.
Zal het komen doordat ik een eisprong heb? Of komt het doordat ik vocht vast hou van de warmte?
In ieder geval baal ik er flink van. Dit is eerst de laatste keer dat ik op de weegschaal sta. Als ik wil weten, of ik ben afgevallen. Merk ik het wel aan mijn kleding.
Ook dit keer laat ik de auto staan en pak ik de scooter. Zal ik nu wel een nieuw schema hebben?
Nadat ik me heb omgekleed. Kijk ik gelijk in de kaartenbak. Geen schema met mijn naam te vinden. Ik vraag een medewerker, waar mijn schema is. Of, dat er een nieuwe schema is. Helaas, nog geen nieuwe schema. Ik krijg te horen, dat er wel iemand bezig is. Om een nieuw schema te maken. Volgende week zal ik het zien.
Gelukkig zit deze schema in mijn hoofd. Zodat ik het eigenlijk ook niet nodig heb.
Muziek gaat weer aan. Om weer in mijn bubbel te zitten. En gaan met die banaan. Ook dit keer pak het wat rustiger aan. Ik verneem mijn benen nu wel wat meer. Toch zit het niet in de weg.
Aan het einde van mijn schema. Ben ik zeer tevreden hoe het is gegaan. Weer blijkt mijn lichaam sterker dan ik had gedacht. Dit geeft mij ook veel houvast.
Zo, nu douchen, proteïne reep eten en op huis aan. Mijn man moet zo werken. En ik wil graag thuis zijn. Als hij weg gaat. Wat doe ik de rest van de dag?
Heerlijk binnen zitten. Zodat ik geen last heb van de warmte.
In ieder geval genieten van het feit. Dat mijn lichaam sterker is dan ik dacht. Laat de positieve gedachten maar komen.


0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: