Om tulpenvelden te zien. Hoef je helemaal niet naar de Noordoostpolder te rijden. Ok, zij hebben meer velden. Toch, hebben wij in Drenthe ook hele mooie tulpenvelden.

Wat een mooie kleuren

Wanneer ik de tulpen in de velden zie staan. Krijg ik zin, om een bosje tulpen te plukken voor op de vaas. Helaas, is dat niet toegestaan. Wat ik ook heel goed begrijp.

Gelukkig is er dan de tulpenpluktuin. Waar je wel tulpen mag plukken. Uiteraard tegen vergoeding. Elk jaar kan ik ook niet wachten. Om er heen te gaan. En tulpen te plukken voor in de vaas.
Maar ook, om een selfie te maken tussen de tulpen.
Want hoe graag, ik ook een selfie zou willen maken in de tulpenvelden. Wil ik geen boete krijgen. Zo kan het natuurlijk ook.

Selfie maken tussen de tulpen

Ieder jaar, worden er weer routes uitgezet. Die je langs de tulpenvelden brengt. Je kan kiezen tussen wandelen, fietsen of met de auto. Mijn man en ik hebben de route met de auto gereden. Hoe mooi is het, om zo de tulpen te bekijken.

Aan het einde van het seizoen. Is er de tulpenpracht bij nacht. Vandaag is de laatste dag. Dat je deze route kan rijden. Wil je de tulpenvelden in de avond zien. Verlicht door lampen of trekkers? Het is zeker de moeite waard.

Narcissenveld

Tijdens het rijden, kom je niet alleen tulpenvelden tegen. Je rijdt ook langs een veld met allemaal verschillende narcissen.

Verschillende kleuren narcissen

Ik kan je vertellen, het ruikt hier heerlijk. En de kleuren mogen er ook zijn.

Narcissenveld

Helaas is er nog steeds geen geur tv. Want, de narcissen ruiken zo lekker.

Tulpen gekopt

Jammer genoeg, worden volgende week de tulpen getopt. Waardoor we niet meer kunnen genieten van deze mooie kleuren.

Is het je niet gelukt, om dit jaar langs de tulpenvelden te rijden? Raad ik het zeker aan, om het volgend jaar te doen. Het is zeker de moeite waard.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: