Op advies van de huisarts, ga ik Yoga uitproberen. Voor het eerst in mijn leven, dat ik naar iemand luister, hahaha.
Het scheelt, dat ik nog twee lessen over heb op de sportschool. Die ik zelf in kan vullen.

Bij de sportschool, kan ik kiezen tussen Hatha Yoga en Yin Yoga. Ik heb gekozen voor Yin Yoga. Mede, omdat deze op de zaterdag is. Ik fitnes op de donderdag, waar mijn lichaam twee dagen nodig heeft om te herstellen. In september begin ik weer met Zumba. Daarbij vind ik het prettig, om een rustdag tussen het sporten te hebben.

Zaterdag was het dan zover. Mijn eerste Yoga les. Man/vrouw, wat was ik zenuwachtig. Zelfs mijn darmen waren van slag.
Ik moet vroeg opstaan. De les begint al om negen uur (normaal draai ik me nog wel een paar keer om).

Met knikkende knieën, loop ik de Yoga klas binnen. De sfeer is heel gemoedelijk. De matten liggen klaar, samen met een kussen en deken. Ik zie zelfs een paar bekenden. Eentje heb ik al dertig jaar niet gezien. Dit stelt mij iets meer gerust. Ik neem plaats op een van de matten.

Op de achtergrond, hoor ik rustgevend muziek. Het soort muziek, dat je ook wel hoort bij mindfulness of meditatie.
Ik word er in ieder geval, al iets meer ontspannen door.

Geleidelijk volg ik de aanwijzingen van de lerares op. Het is wel even wennen. Alles gaat heel gemoedelijk en relaxed. Heel anders, dan wat ik ben. Vaak druk en alles moet snel, snel.

Wanneer de les is afgelopen, voel ik een soort rust over mij heen. Ook voel ik, waar de spanningen zitten in mijn lichaam. Voornamelijk mijn buik en onderrug.
Ik heb niet het gevoel, dat ik over mijn grenzen heen ben gegaan. Omdat het, voor mijn idee, ook niet zo gauw mogelijk is bij Yin Yoga.

De les voelde zo goed. Dat ik mij gelijk op wil geven voor volgende week zaterdag. Ik heb nog één les over, die ik zelf in kan delen. Helaas, is de zaterdag vol. Een week later, is er wel plek. Ik heb me gelijk maar opgegeven.

Wanneer de tweede les Yin Yoga mij ook bevalt. Ga ik eens overleggen, met de sportschool. Of ik elke week Yoga kan doen. Ik merk aan mijzelf, dat ik er rustiger van word. Ook in mijn hoofd. Wie weet, word ik ook iets soepeler. En helpt het ook nog eens bij mijn fibromyalgie.


0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: