Pink walk

Oktober staat in het teken van borstkanker. Dit jaar is de er ook weer de pink walk in Westerbork. Mijn wandelmaatje en ik, hebben ons opgegeven voor de wandeling. We wilden eerst tien kilometer wandelen. Op het laatst hebben we toch maar gekozen voor de zes kilometer.

Onze starttijd is om half twaalf. Een half uur van te voren, moeten we aanwezig zijn. Het is nog even zoeken, om de auto te parkeren. Maar, het is ons gelukt. Kunnen we onze benen alvast even los wandelen.

Borstkanker lintje

In de tent, melden wij ons. Hier krijgen we ons borstkanker lintje. En een armband voor de lunch. De dame vertelt ons, dat de lunch om twaalf uur begint. Dat gaan we echt niet redden hoor. Zes kilometer in een half uur, hahaha. De dame denkt even na, tot ze het door heeft. Verteld ze mij, dat we niet bang hoeven te zijn. Dat we verhongeren, als we weer terug zijn.

Voordat we aan de wandeling beginnen. Schrijf ik nog een klein berichtje op een hartje, voor mijn moeder. Het hartje hang ik tussen alle andere hartjes. Bij de start en finish is het mooi aangekleed.

Bij passende bloemen.

Nog even snel naar de wc. Dan kunnen we beginnen met wandelen. Ondanks de spierpijn in mijn benen, van het sporten, van de dag ervoor. Heb ik er zin in. Ik ben allang blij, dat het droog is.

Na een kwartier lopen, krijgen we onze eerste versnapering. Een heerlijke plak kruidkoek. Dit brengt mij terug naar vroeger. Mijn oma kon ook zulks lekkere kruidkoek maken. Die van mij zijn altijd, bleh.

Het wandelen gaat heerlijk. We lopen in een lekker tempo. Zien heel veel roze geklede mensen onderweg. We komen op een bekend stukje van de route. Hier liepen we vorig jaar ook langs. Maar, dan via de andere kant.

Halverwege de wandeling. Hebben we een tussenstop. Ik bestel een kopje koffie voor mijn wandelmaatje en een thee voor mijzelf. Met een lekker stukje gebak. Even lekker warm worden en je innerlijke verwennen. We gaan bij de koe zitten. Lekker in het zonnetje. Ik kan het niet laten, om even met haar op de foto te gaan. Zal ze het erg vinden?

Kan het niet laten

Voor we verder gaan met wandelen. Gaan we eerst nog even toiletteren.
Je zal maar nodig moeten, het laatste stuk van de wandeling. En er is nergens een wc? Komen er later achter, dat we ook bij de manege naar het toilet hadden gekund.

Wanneer we op een onverharde pad komen. Horen we gezang in de verte. Voordat we daar heen gaan. Komen we eerst langs versierde takken. Dan is het toch even tijd, voor een foto.

Even poseren

Na de versierde palen, staan een paar borden met teksten. Bij bepaalde teksten, ga je wel even nadenken.

Amen
Geluk is zo belangrijk

Bij het dames koor, blijven we staan. Even genieten van hun muziek. En stiekem ook een beetje meezingen. Nee, ik ga niet bij een koor. Ik vind het soms leuk om mee te zingen.

Langzaam aan, komen we in de bewoonde wereld. Wanneer we denken, dat we er eindelijk zijn. Moeten we toch nog een stukje verder wandelen. Nu is de finish in zicht. We hebben het gehaald. Iedereen krijgt een klein presentje, voor de prestatie. Dit jaar is het wandelen makkelijker gegaan, dan vorig jaar. We zitten er nu aan te denken, om volgend jaar tien kilometer te gaan wandelen.

We wandelen door naar de tent. Van het wandelen, hebben we honger gekregen. Eerst nog even kijken, of ik nog iets gewonnen heb (voor het wandelen nog lootjes gekocht). Helaas, niks gewonnen. Na het eten, gaan we naar de kerk.

Kaars aansteken

In de kerk, kun je even rustig zitten. Of, als je daar behoefte aan hebt. Een kaarsje aan steken.

Kaarsje branden voor degene die je mist

Ik heb een kaarsje aangestoken voor mijn moeder. Zij is drie jaar geleden, overleden aan de gevolgen van borstkanker. Ook brand het kaarsje voor mijn schoonmoeder en mijn oma, zij zijn helaas, ook overleden aan kanker. En ook voor mijn man. Die genezen is verklaard.

Begeleiding van muziek

We blijven nog even zitten in de kerk. Luisterend, naar het muziek. Ik denk, aan degene die niet meer bij ons zijn. Hopend, dat ze ooit iets kunnen vinden, dat iedereen kan genezen van kanker. Het is en blijft een rot ziekte.


0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: