Zo rond april, mei (ligt ook er ook aan, hoe de temperatuur is) zie je veel foto’s en filmpjes op sociale media. Van koeien, die voor het eerst dit jaar naar buiten mogen.

Stiekem heb ik altijd een wens gehad. Om ze ook een keertje op de foto te zetten. Wanneer ze de eerste stappen, naar buiten zetten.
Tot vorige week, is het er nooit van gekomen.

Vorige week woensdag, kreeg ik een berichtje van een kennis. Zij woont dicht bij mij in de buurt (zij heeft een boerencamping). Haar familie heeft een boerderij, niet ver van haar huis. Of ik zin had, om foto’s te maken van koeien, die naar buiten gaan. Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Natuurlijk kom ik langs.

Voordat we naar de koeien gaan. Is het eerst even tijd, om koffie (voor mij thee, ik vind koffie zó vies). Zo kunnen we ook even bijkletsen. Dan is het echt tijd om heen te gaan.

Eerlijk gezegd, vind ik het best wel spannend. Ik zal jullie een geheimpje vertellen. Ik ben altijd bang geweest voor koeien. Jawel, een boeren kleindochter, die bang is voor koeien.

Eenmaal aangekomen op de boerderij. Blijkt, dat de eerste koeien al naar buiten zijn. Hier balen we flink van. We zijn toch op tijd? Gelukkig gaat de tweede groep nog naar buiten. Je hoort in de stal, dat ze graag naar buiten willen.

Snel gaan we in het weiland staan. Ik met lood in mijn schoenen. Daar komen de koeien al aan.

Joehoe, we mogen eindelijk naar buiten

Ze weten niet, hoe snel ze naar het weiland moeten rennen. Ik probeer mij dapper te houden. Ik ben niet bang. Stiekem hou ik ze goed in de gaten.

Wat ben jij aan het doen?

Al gauw, komen de eerste koeien naar mij toe. Help, ik word ingesloten door koeien. Ik kijk naar mijn kennis. Hoe zij ermee omgaat. Ze zegt rustig tegen de koeien, dat ze weg moeten gaan. Ik doe dat ook. En loop langzaam naar haar toe.

IK ben sterker dan jou

In de verte zie je een paar koeien, een machtswedstrijdje doen. “Ik ben sterker dan jou”, hahahaha.

Joepie, vrijheid

Terwijl andere koeien, genieten van hun vrijheid. En lekker rondrennen.

Ik ben een gras knuffelaar

Zijn andere koeien het gras aan het besnuffelen. Of zouden ze proberen, om een sliding te maken?

Kan de tong mijn kontje raken

Of ze zijn ongegeneerd, hun kont aan het wassen.

Hoera, zonnetje

En anderen staan in de wei, genieten van het zonnetje.

Beter dan dit, is er niet

Het is genieten, van alle koeien buiten in de wei. Hier word je helemaal vrolijk van. En de angst? Die is een stuk minder geworden.

Na het maken van de foto’s. Lopen we nog even rond op de boerderij. De geur van ingekuild gras, vind ik zo lekker ruiken.

Wanneer mogen wij naar buiten?

Het jongvee staat nog op stal. Wie weet mogen zij, volgend jaar ook naar buiten.

Schatje

In een stal verderop, liggen de pas geboren kalven. En kalveren van een paar dagen/weken oud. Ze zijn zo schattig en lief.

Ik zou zo met je willen knuffelen
Ik ben nieuwsgierig, maar toch een beetje voorzichtig

Na de rondleiding, gaan we nog even een kijkje nemen bij de tulpenveld. Wat is het toch fijn. Om de velden zo dichtbij te hebben. En zo, kleurrijk.
Ik heb genoten van de morgen. Hopelijk mag ik volgend jaar weer foto’s maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: