Eerste warme dag
Vandaag (vrijdag 15 februari 2019) zal de eerste warme dag van het jaar zijn. Een mooie dag, om weer even een kijkje te nemen in Wildlands. Dit keer neem ik mijn fototoestel ook mee. Het is alweer een tijd geleden, dat ik hem/haar mee had naar Wildlands. Het voelt weer goed, om foto’s te maken.

Nortica?
Waar ga ik beginnen? Dat is iedere keer weer mijn grote vraag. Waar ga ik het eerste heen? Ik besluit om toch maar te beginnen bij Nortica. Ik ben toch wel heel benieuwd naar Gonzo. Hij is de nieuwe pelsrob.

Gonzo

Volgens mij, voelt hij zich helemaal thuis, op zijn nieuwe plek. Ik zie hem in ieder geval genieten van het lekkere zonnetje.

Na Gonzo en de pelsrobben. Neem ik even een kijkje bij de ijsberen.

IJsberen aan het spelen.

Twee van de vier ijsberen zijn lekker actief. De derde staat op een rots. Zij twijfelt een poos, gaat ze wel of niet in het water? Ze slaat een paar keer met haar poot in het water. Net of ze wil zeggen. Kom nu uit het water met mij spelen? De andere twee geven er even gehoor aan. Om daarna toch weer het water in te gaan. De derde ijsbeer gaat er op den duur toch in. Om samen te spelen. Waar de vierde ijsbeer is gebleven? Dat durf ik niet te zeggen.

Ondanks dat ik geniet van de ijsberen. Ga ik op bezoek bij de pinguïns.

Pinguïn

Zij genieten ook van het heerlijke weer. Sommigen staan aan de kant te genieten van het zonnetje. Terwijl anderen lekker zwemmen in het water. Onder toezicht van een reiger. In de hoop, een visje te kunnen pikken.

Serenga
Langzaam aan, begint het tijd te worden, om te gaan lunchen. Ik besluit, om dit te gaan doen. Op het terras bij momma’s. Je hebt hier zo mooi uitzicht over de safari.

Voordat je bij momma’s bent. Kom je eerst langs de lieve, kleine, schattige prairiehondjes.

Prairiehondje

Je mag van mij hier wel een stoel neerzetten. Dit zijn zulke grappige diertjes. Met nog eens een hoge aaibaarheids factor. Ook zij kunnen het heerlijke weer waarderen.

Nu ben ik ook wel heel nieuwsgierig, naar het wallaby jong. De laatste keer dat ik er was. Zat die nog bij mamma in de buidel.

Moeras Wallaby

Zoals je kan zien, kleine jongen worden groot. In de buidel past hij/zij niet weer. Wel drinkt het jong nog bij mamma.

Voordat ik dan eindelijk ga lunchen. Moet ik even langs bij mijn grote vriend Dudley. Ja, ik weet het. Hij ligt veel te slapen, wanneer ik kom kijken. Toch blijf ik hem een schatje vinden.

Leeuwin

Natuurlijk ligt hij nu ook lekker te zonnebaden. Samen met zijn dames. Eentje is nog wakker. Zij houdt de safari goed in de gaten. Je weet maar nooit, of er iets haar kant op komt. Tot dat de vermoeidheid bij haar ook wel zichtbaar wordt.

Zeemeeuwen

Aan de overkant, nemen de zeemeeuwen even een bad. Zou ze die misschien in de gaten houden?

Na de lunch, met een geweldige uitzicht. Ga ik op weg naar jungola. Onderweg kom ik de giraffes tegen.

Giraffe

Zij proberen te snoepen van de struiken. Het scheelt, dat ze zulke lange nekken hebben. Waardoor ze er nog aardig dichtbij kunnen komen.

Jungola
Ik heb gelezen, dat ze in de vlindertuin een poppenkast hebben. Hier ben ik wel heel nieuwsgierig naar. Helaas kan ik geen foto’s maken. Het is te vochtig in de vlindertuin. De poppenkast, is een mooie kast geworden. Past helemaal in het thema van de vlindertuin. Snel ga ik weer naar buiten. Het is mij te benauwd.

In de verte hoor ik de doodshoofaapjes.

Doodshoofdaapje

Ze zijn lekker actief. Rennen over hun binnen verblijf. Springen van de ene boom naar de andere boom. Om weer te verdwijnen in de bamboe. Het zijn snelle rakkers.

Binnen in de birdy bush, ben ik op zoek naar Pino. Ik heb wel een kroonduif gezien. Of het Pino was? Dat weet ik niet.

Roelroel

Heel sniekie, zie ik een roelroel lopen. Met een beetje geduld. Krijg ik hem op de foto. De andere vogels hebben zich een beetje verstopt.

Van de birdy bush, ga ik naar rimbula. Benieuwd of de ringstaartmaki’s ook actief zijn. Ja hoor, ze zijn aan het spelen.

Ringstaartmaki

Eentje zit lekker in het zonnetje. Maar, houdt alles goed in de gaten.

Orchidee

Onderweg, zie ik nog een mooie bloem, van een orchidee. Ik loop nog even door rimbula. Op zoek naar de gekko en andere kleine diertjes. Helaas, hadden ze vandaag geen zin. Om zich te laten zien. Volgende keer, weer een kans, om ze te zoeken.

Hoewel, ik graag nog zoveel meer wil zien. Is het tijd om naar huis te gaan. Mijn lichaam is moe. Toch kijk ik met een fijn gevoel naar deze dag. Ik heb in alle rust kunnen fotograferen. Ondanks, dat de zon te hard is, voor het fotograferen.


2 reacties

Quirina · 27 februari 2019 op 08:13

Ik was er gisteren even, was echt genieten!!

    Jaqueline · 4 maart 2019 op 00:20

    Het is zeker genieten. Ik kan niet wachten, op de dag, dat de welpjes naar buiten gaan. En we ze in het echt kunnen zien.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: