Het is weer de tijd van het jaar. WILDnights is weer begonnen bij Wildlands. Voor mijn man en mij, gaat het nu anders, dan begin dit jaar. Dit keer, vier ik mijn verjaardag niet met WILDnights. Dit heeft twee redenen. Dit keer is het niet op mijn verjaardag. En, het is ook wel eens leuk om iets anders te gaan doen.

Voor het eerst, gaan we zelfs voor de kerst naar WILDnights. Ik heb er heel veel zin in. Ook, omdat er een paar nieuwe onderdelen aan toe zijn gevoegd. Ik ben heel benieuwd. Helaas, hebben we het weer niet helemaal mee. Af en toe is er een klein buitje regen.

Haven in Nortica

De haven van Nortica, ziet er weer mooi uit. Hier beginnen we dan ook. De robben zitten weer op hun vaste stekkie. Die trekken zich niks aan, van het weer. Om te schuilen van de regen. Gaan we even kijken bij de zeeleeuwen.

Racoon Creek

Mijn man heeft de vernieuwde Racoon Creek nog niet gezien. Benieuwd, wat hij er van vindt. Ik ben heel nieuwsgierig, of we de wasberen ook zien. Helaas, gelukkig gaan we in het nieuwe jaar weer heen. Wie weet, hebben we dan meer geluk.

Helemaal neon

We nemen nog snel even een kijkje bij de ijsberen. Ja hoor, ze liggen weer lekker te slapen in de rioolbuizen. Via de doorgang, gaan we naar serenga. Ik ben heel benieuwd, naar de fonteinen. Ik heb expres nog niet gekeken op social media. Zodat ik verrast kan worden.

Fonteinen bij de nijlpaarden

De fonteinen waren een aangename verrassing. Veel mooier dan vorig jaar. We vervolgen onze weg in serenga. Hé, de kamelen staan er ook weer. Schat? Kan je een foto van mij maken op de kameel? Sorry, kan het niet laten.

Zonsondergang serenga

We lopen nog even richting de leeuwen. Of tenminste, zover we kunnen komen. Boven de treinen bij de kamelen en onagers, is er ineens een mooie “zonsondergang”. Ik heb even een, oh wat mooi, moment.

Je zou hem/haar bijna aaien

Via de trein, lopen we richting de Tweestrijd. Ach, zo kunnen we ook weer even schuilen voor de regen. Ik kijk opzij. Ineens sta ik oog in oog met een kameel. Zo dichtbij, heb ik ze nog niet gezien.

Ondanks de regen, is het druk bij de Tweestryd. En nee, ik ben er niet in gegaan. Eén keer is meer dan genoeg. Ik kan wel heel erg genieten, van de mensen die er wel in gaan.

Nadat we onze innerlijke mens hebben verwend. Lopen we de route verder via de vlinder tempel. Wat is het hier lekker rustig. Op de achtergrond hoor je geluiden van verschillende dieren. Ondanks, dat je ze hoort. Kan je ze niet zien.

Neon bloem

Onderweg komen we neon bloemen, paddenstoelen en dieren tegen. Wat is dat mooi gemaakt.

Moeder en jong

Overdag zijn ze moeilijk te zien. Vanavond hebben we de mazzel, dat we zelfs één van de jongen zien.

Wie kijkt naar wie

Terwijl de doodshoofdaapjes lekker aan het spelen zijn. Of, op zoek naar voedsel. En ja, wie kijkt er eigenlijk naar wie?

Ze zijn er weer

Tegenover de olifanten vallei staan de bekende olifanten. Je kan ze niet missen, wanneer je naar jungola gaat.

In rimbula slaan we de bootjes niet over. Wie wil er nou geen romantische tochtje met de boot? We hebben zelfs tijd, om de nieuwe jungle Jim show te zien. Leuk om te zien, dat de show is vernieuwd. Toch vind ik het een beetje jammer, dat het niet meer om de liar liar vogel gaat.

Mooie vertoning bij de olifanten

Onderweg naar het Compasplein, voor een toetje. Worden we verrast door een lichtjes vertoning. Een mooie toevoeging.

Na het aanschaffen van ons toetje. Een heerlijke verse stroopwafel. Begint het weer te regenen. Snel zoeken we een beschut plekje, bij de vlindertempel.

De vlindertempel

Wanneer we alles op hebben. Regent het nog steeds. We besluiten te schuilen in de vlindertempel. Hier is het lekker warm. Wanneer je tijd hebt. Zie je dingen, die je anders niet ziet. Zoals het plafond van de vlindertempel.

Nog even snel naar het toilet, voordat de lasershow begint. Het is niet heel druk, bij de afsluiting. Jammer genoeg, vinden wij de lasershow een beetje tegen vallen. Was de lasershow vorig jaar niet langer? Dan is het tijd om weer naar huis te gaan. Op naar volgend jaar.


0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: