Waar is de winter gebleven?
Dat is nu mijn grote vraag. Waar is in vredesnaam de winter gebleven? Zo zat ik nog heerlijk te genieten, van het beetje sneeuw. Dat eindelijk is gevallen. Helemaal blij, dat het eindelijk winter was.

Tot ik op een dag wakker werd. En, het was in één keer lente. De sneeuwklokken en krokussen staan in bloei. Net als verschillende katjes van bomen. Je kan zelfs zonder jas buiten zitten. Wel in de zon natuurlijk.

Dit kan toch niet? Mag ik niet even genieten van mijn favoriete seizoen? Zal er in de toekomst helemaal geen winter meer zijn? Gaan we van de herfst in één keer over naar de lente? Ik hoop het toch echt niet.

Lente
Mijn hoofd kan er niet meer bij, dat het nu gewoon lente is. Begrijp me goed. Ik vind het wel lekker, dat de zon schijnt. Je wordt er vrolijk van. Ik krijg weer zin om in de tuin aan de gang te gaan. Bloempotten vullen met mooie plantjes.

De tuinmeubels weer uit de stalling halen. Zodat we weer lekker buiten kunnen zitten. Toch gaat me dit allemaal een beetje te snel.
Mag ik niet even genieten van de winter? Hoop hebben op een Elfstedentocht? Voor nu, neem ik het maar voor lief. Dat we maar een paar dagen winter hebben gehad. Als ik eerlijk ben, hoeft de winter nu ook niet meer terug te komen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: